Zilele studentului geograf


ZILELE STUDENTULUI GEOGRAF

mai 2008

  

Dupa organizarea Zilei Pamantului (22 aprilie), EGEA a continuat in aceeasi nota cu organizarea Zilele Studentului Geograf (28-31 mai), propunandu-si ca timp de 4 zile sa puna studentii geografi in centrul atentiei, organizand pentru acestia diferite activitati sociale,academice si culturale. Acest proiect a fost extins la nivel national, lansand invitatia de participare si altor facultati de geografie din Timisoara, Bucuresti si Iasi.

       Evenimentul a inceput cu o prezentare EGEA in care participantii au aflat ce inseamna EGEA la nivel european, national si local, dar si informatii depre proiectele realizate si cele care urmeaza sa se desfasoare.

      A doua zi, in 29 mai la ora 12 s-a pornit spre un tur cultural-istoric al orasului Cluj-Napoca prezentat de catre doi ghizi atestati in domeniu: Mirela Bledea si Maria Bontidean. Turul a analizat orasul din punct de vedere al asezarii geografice si istorie si a inclus obiective precum: Piata Matei Corvin, Universitatea ”Babes-Bolyai”, Statuia Sfantul Gheorghe Biserica Reformata, Bastionul Croitorilor, Catedrala Ortodoxa, Piata Avram Iancu, Catedrala Sfantul Mihail, Biserica Franciscana, Obliscul Carolina si Statuia lui Matei Corvin.

     Partea practica a turului s-a desfasurat la Facultatea de Geografie, unde colegul nostru, Sabin Potinteu, a realizat un workshop pe tema “Infrastructura turistica din Cluj Napoca”. Participantii au discutat despre baza turistica a orasului, dupa care au realizat trasee tematice (culturale, istorice, de divertisment, de shopping, de agrement etc ).

      Odata prezentat Clujul cu potentialul sau turistic, in a treia zi organizatori au pregatit un concurs de treasure hunt .Printre sarcinile date participantiilor s-au aflat: numararea vitraliilor din Catedrala Sfantul Mihail si al scarilor de pe Cetatuie, recunoasterea unor specii de plante din Gradina Botanica, realizarea unui tur al lacului Chios din Parcul Central. In a doua parte a zilei, Alexandru Durutya, trainer oficial IFMSA (International Federation of Medical Student Organizations), a sustinut un training foarte util: “Time management” in care ne-a impartasit din secretele organizarii timpului in functie de prioritati si ne-a prezentat de asemenea metode eficiente de invatare si formare profesionala. Ziua s-a incheiat asa cum ii place fiecarui geograf, in aer liber la un gratar in Faget.

      Ultima zi a fost si cea mai asteptata de catre toti participanti pentru ca dimineata la ora 9 am plecat spre Cheile Turzii plini de enregie si pregatiti pentru a petrece o zi intreaga in natura. Ajunsi acolo, asistati de o firma specializata in catarari, fiecare dintre noi si-a invins teama si, prinsi in ham am vazut pentru cateva momente lumea de la inaltime. Dupa aceasta ne-am impartit in doua grupuri si am parcurs fie creasta cheilor, fie valea. Odata cu lasarea serii, am stat cu totii la un foc de tabara si am cantat la chitara pana a doua zi.

 

 

       Privind retrospectiv, Zilele Studentului Geograf ne-a ajutat sa stabilim relatii cu celelalte centre universitare din Romania, sa promovam Clujul, facultatea si studentul geograf, am dezvoltat spiritul competititv prin concursurile organizate, am imbinat partea academica a trainingului,worshopului si turului cultural-istoric al orasului cu distractia din Faget si Cheile Turzii si, ce e cel mai important, ca timp de patru zile studentii participanti s-au simtit mai geografi ca oricand.

 Articol realizat de:

Dana Coldea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: