EGEA Cluj a fost la prins de PETste si meDOZE


Am prins PETste si meDOZE

  

 

 

EGEA Cluj-Napoca in colaborare cu Apele Romane a desfasurat astazi 20 martie, o campanie de apeleromaneecologizare a raului Nadas din comuna Baciu, celebrand astfel cu 2 zile mai devreme ‘Ziua mondiala a apei’.

La actiunea de pescuit PETsti si meDOZE au participat atat membrii EGEA cat si simpatizanti ai organizatiei, in total 9 persoane.

medoza_mail_21

Cum sa prinzi un PETste

PETstele este un animal nevertebrat nefolositor cu forma hidrodinamica si corpul trunat din plastic.Desi pluteste in special in apele dulci,a inceput sa faca valuri si in celesarate. Spre deosebire de speciile comune de pesti, PETstele nu are inamici naturali, reusind astfel sa populeze in timp record cei 7140 de km patrati de ape romanesti. Daca vezi un PETste, pescuieste-l. Se prinde usor, cu mana, iar apoi se arunca repede la gunoi.

Cum sa prinzi o meDOZA

meDOZA este un  animal metalic nefolositor cu o forma incerta care traieste in apa mica din jurul gratarelor. Spre deosebire  de speciile comune de vietati acvatice, meDOZA nu are inamici naturali, reusind astfel sa populeze in timp record cei 7140 de km patrati de ape romanesti. Daca vezi o meDOZA, pescuieste-o. Se prinde usor, cu mana iar apoi se arunca repede la gunoi.

In fotografiile care urmeaza puteti observa cateva imagini surprinse din mijlocul actiunii de astazi.

  eco-apa1

eco-apa2

eco-apa3

Bors de aval – reteta natur

Pentru cei care nu tin cont de normele protectiei mediului am preluat o reteta inedita creata de catre reprezentantii ‘Directiei Ape Prut’. Aceasta are ca ingrediente deseurile adunate din rauri si care, consumate in cantitati mari, dauneaza grav sanatatii.

Ingredientele necesare pentru un astfel de bors de aval sunt trei peturi proaspat culese, una-doua sticle, 200 grame de pungi sau hartii culese de curand, doua-trei ghete sau ambalaje, patru-cinci sireturi taiate marunt si un litru de ulei sau motorina recoltat de pe suprafata apei.
Peturile, sticlele si pungile proaspat recoltate se lasa la macerat cateva ore pentru aroma si buchet. Se lasa la foc mic timp de 10 minute, in timp ce se toarna fara moderatie motorina. Se condimenteaza cu sireturi taiate marunt, asortate cu ghete rondele. Amestecul se lasa la racit si se serveste cu prietenii pe malul unui rau sau lac. Pofta buna.

flyer-1

Articol realizat de:

Radu M. Costea

 


One response to “EGEA Cluj a fost la prins de PETste si meDOZE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: